Sådan forlænger du levetiden på din støvle

Det er vigtigt med godt fodtøj, når du skal vandre! (foto: eventyrsport.dk)

Vedligehold dine støvler (foto: eventyrsport.dk)

Det er vigtigt med godt fodtøj, hvis man opholder sig i naturen eller kan lide at være på vandretur. Derfor bruger mange friluftsmennesker også rigtig mange penge på en god støvle, så fødderne ikke bliver fyldt med vabler, når man er ude på lange gåture. For at have glæde af dine dyre støvler i så lang tid som muligt er det dog vigtigt, at du giver dem den rigtige pleje og rengøring.

Sådan rengør du din støvle

For gode vandrestøvler gælder det om at holde dem rene. Hvis snavs får lov at sidde for længe på støvlerne, kan bittesmå partikler sætte sig i tekstil eller læder og begynde at ødelægge materialet. Derfor er det en god idé at vaske den udvendige del af støvlen med koldt vand og en stiv børste, som dog ikke skal bruges alt for hårdhændet på din støvle. Er der stadig snavs på støvlen, kan man påføre et rengøringsmiddel, imens støvlen stadig er let våd. Når dette har siddet lidt tid, skal man skylle sin støvle ren med koldt vand. Våde støvler kan udfyldes med avispapir og tørres på svag gulvvarme.

Gør dine støvler modstandsdygtige med en god imprægnering

Efter at have rengjort sine støvler kan man med fordel bruge et godt imprægneringsmiddel til at beskytte læder eller tekstil mod vand og snavs. Man kan sagtens påføre imprægneringsmidlet, imens støvlerne stadig er en smule våde. Påfør midlet i et jævnt lag og lad det sidde et par minutter, før du tørrer det overskydende middel af med en klud. For at undgå rust er det især vigtigt at tørre alt imprægneringsmiddel væk, der måtte være kommet på metaldele såsom snørrebåndsringe og -ender. Det er vigtigt at understrege, at der er forskel på hvilket imprægneringsmiddel, du skal vælge, alt efter om du har en støvle i glat læder eller har en støvle med en kombination af tekstil og læder. Følger du rådene i denne artikel, vil dine støvler have en lang levetid, og du får meget for pengene.

Læs mere om hvordan du vedligeholder din støvle og set et udvalg af støvler her

Her kan du finde tilbud på gode støvler til børn og voksne:

Læs her hvis du er på jagt efter gode, billige vandrestøvler

Støvler designet til børn der kan lide at lege

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.