Sådan finder du den rigtige hue til børn

Hue mod kulden (foto: Eventyrsport.dk)

En god hue mod kulden til børn (foto: Eventyrsport.dk)

Som forældre er man tit på arbejde for at holde ens børn varme og tørre. Derfor er mange i denne tid også på jagt efter den helt rigtige hue til deres barn. En hue er en klassisk hovedbeklædning, som er blevet brugt gennem mange hundrede år i forskellige sammenhænge. I nogle kulturer bruges huen til at symbolisere forskellige religiøse eller kulturelle betydninger, men i vores del af verden er dens hovedfunktion at sørger for, at man kan holde på varmen.

Størstedelen af menneskets kropsvarme forlader kroppen igennem hovedet. Derfor giver det god mening at prøve at holde på varmen ved at tage en hue på hovedet. Dermed kan varmen ikke så nemt slippe ud.

Huer kan være lavet af mange forskellige materialer og tekstiltyper. Ligesom i forbindelse med andre typer beklædning, så er nogle typer tekstiler bedre egnet til huer end andre, og der kan tit være en prisforskel alt efter tekstil, kvalitet og mærke.

Huer til børn kan være lavet af forskellige materialer

For eksempel kan man godt få huer lavet af polyester eller lignende kunststoftyper. Selvom dette kan holde på varmen, er det ikke altid ligeså åndbart som andre tekstiltyper. Mange huer er lavet af bomuld, da dette er et forholdsvis billigt materiale, som kan bruges i mange sammenhænge. En anden tekstiltype er uld. Der findes også flere typer af uld, og nogle er bedre egnet til huer end andre. Da huer sidder tæt omkring hovedet, er det vigtigt, at tekstilet ikke kræser eller på en anden måde er irriterende mod huden. Det kan nogle typer uld godt være, mens andre, for eksempel merinould eller kashmir, er blødt og en god type tekstil til huer.

Nogle gange er huer lavet af flere typer tekstil på en gang. Nogle huer har en yderskal af en type tekstil. Samtidig har de en form for pandebånd, som er påsyet den nederste del af huens inderside. Dermed er huen ekstra varm rundt om ørene.

Se endnu mere om hue til børn her

Her kan du finde flere gode huer:

Vinterhuer giver varmen på de koldeste dage

Find en masse billiger huer her til vinteren

 

2 Kommentarer

  1. Pingback: Sådan finder du en god og billig flyverdragt udsalg

  2. Pingback: Vinterhuer til mænd beskytter imod både kulde og blæst

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.